Over ons

Bij DierRust werkt een ervaren team aan assistentes en dierenartsen die er alles aan doen om u zo goed mogelijk bij te staan in deze moeilijke periode;

Dierenartsen

Wij zijn dierenartsen geworden om baasjes en huisdieren te helpen, in goede maar ook in slechte tijden. Inslapen is, ondanks dat het een moeilijk besluit is, iets moois wat wij voor onze dieren kunnen beteken. Zo zien wij het ook, en met deze insteek helpen wij u graag bij het afscheid van uw huisdier.

Pim H.

Het inslapen van een huisdier is een belangrijk onderdeel van het zorgen voor je huisdier. Het besparen van lijden, in een uitzichtloze situatie is een van de mooiste dingen die je je huisdier kan geven. Dat ik zowel baasje, als huisdier, hiermee op een rustige manier in de eigen vertrouwde omgeving kan helpen als dierenarts vind ik erg bijzonder aan mijn werk.

Pim S.

Ik ben heel dankbaar dat ik hier als dierenarts bij kan helpen. “Love is putting someone else’s needs before your own.” Euthanasie is een beslissing die je niet voor jezelf maakt, want het liefst houd je je dieren voor altijd bij je. Soms is dit toch het beste wat je voor je beestje kunt doen. En als het eenmaal zo ver is, zorgen we er samen voor dat dit voor jullie zo fijn mogelijk verloopt. 

Eva

De liefde voor en van dieren is uniek, ook omdat het dier niets met woorden kan zeggen. De band die je met je dier voelt is hierdoor misschien juist wel sterker. Als dan het moment komt dat je uit liefde voor je dier moet kiezen voor het einde van het leven, is het troostend als dat thuis en in rust kan gebeuren. Het begeleiden van het dier en de eigenaar hierin vind ik een bijzonder onderdeel van mijn vak. Omdat ik de liefde voor een dier zo meevoel en het afscheid nemen ken, kan ik goed ingaan op wat belangrijk is om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hong

Het inslapen van uw huisdier.. de keuze waar je als baasje liever niet voor wilt komen te staan. Begrijpelijk, na jarenlang lief en leed te hebben gedeeld is dit een heftig en emotioneel moment. Het stukje begeleiding in deze moeilijke keuze is iets waar wij als dierenartsen een belangrijke rol in spelen. Ik vind het een mooi gegeven dat wij dieren kunnen helpen als de vooruitzichten uitzichtloos zijn. Bij het het houden van, hoort ook het loslaten.. hoe moeilijk dat soms is.

Rowan

Ik ben dierenarts geworden omdat ik het mooi vind om met mensen en dieren te werken. Het afscheid van een huisdier is altijd een lastig moment. Ik ben dankbaar dat ik zowel baasje als huisdier kan helpen in deze situatie.

Paraveterinairen

Mechteld

‘Ik help graag mensen die voor de moeilijke keuze staan om hun geliefde huisdier in te laten slapen. Ik weet helaas hoe lastig het is om de keuze te moeten maken. Een luisterend oor zijn en uitleggen hoe wij de huisdieren helpen scheelt enorm voor baasjes.

Iris

‘Bijzonder vind ik het dat ik mensen mag helpen in deze moeilijke periode. Met onze aan huis service maken we het afscheid voor zowel baasje als huidier een stuk aangenamer. Graag leg ik uit hoe wij dit doen, zodat de dieren een afscheid krijgen die ze verdienen.

Claire

‘Ik krijg regelmatig baasjes aan de telefoon wie met een brok in de keel een afspraak in plannen voor hun trouwe viervoeter. Wat ik zo mooi vind aan de gesprekken is dat de baasjes uiteindelijk heel erg dankbaar zijn. Niet alleen dankbaar voor de dierenarts die aan huis is gekomen, maar ook voor de fijne gesprekken via de telefoon voorafgaand de afspraak. Ik ondersteun iedereen graag bij het maken van deze lastige beslissing!’

Wendy

‘Werken met huisdieren heeft ook moeilijke kanten en dat is bijvoorbeeld het inslapen van dieren. Het inslapen van je huisdier is natuurlijk een van de vervelendste momenten voor een baasje. Daarom vind ik het belangrijk om u tijdens dit proces zo goed mogelijk te begeleiden en te woord te staan. Heeft u vragen, emoties of andere verhalen die u kwijt wilt, dan sta ik graag voor u klaar om erover te praten.’

Femke

‘Een eerste contact is erg belangrijk. Als je eenmaal als baasje hebt besloten dat het moment van afscheid is gekomen dan wil je goed geholpen worden. Ik help graag op dit moment. Het helpen doe ik door een duidelijke uitleg, luisterend oor en rustige communicatie. 

Menu