Hoe gaat het inslapen van een kat?
Het is een van de moeilijkste beslissingen die u voor uw kat zal moeten maken, de afspraak voor het inslapen. Als het moment bijna daar is, dan heeft u vaak een hoop vragen. Een daarvan is wellicht; hoe gaat het inslapen van een kat aan huis?
- U ontvangt in de ochtend van het bezoek een sms met het tijdsvak waarin u de dierenarts kunt verwachten.
- Na een rustige kennismaking met onze dierenarts zal hij/zij wat vragen stellen en even kennis maken met uw kat
- In sommige gevallen kan een lichamelijk onderzoek nog van toegevoegde waarde zijn om de levenskwaliteit beter in te schatten, dit kan gewoon plaatsvinden op de vertrouwde plek van uw kat
- Onze dierenarts zal het gehele proces met u doornemen, in grote lijnen:
- Er wordt een slaapmiddel gegeven. Deze prik zal voornamelijk via de buik of de bilspier worden toegediend. Onze dierenartsen schatten altijd per patiënt in wat de voorkeur heeft, zodat het zo min mogelijk stress oplevert voor uw kat. In veel gevallen zal uw kat niks doorhebben. Soms kan het toedienen van wat eten op het moment van de prik zorgen voor wat extra afleiding.
- Het slaapmiddel gaat na enkele minuten werken. Uw kat wordt rustiger en voelt zich even heel lekker, zal zijn kopje neerleggen en valt in een diepe slaap. De narcosemiddelen die wij gebruiken zorgen ervoor dat uw kat niet misselijk wordt. De dierenarts blijft u begeleiden bij dit proces over wat u kunt verwachten; de ogen blijven open, de tong kan uit bekje komen en de ademhaling blijft doorgaan en het hart blijft kloppen.
- Uw kat is onder narcose en voelt geen pijn meer, ziet niet meer en hoort niks meer. Net als met een operatie.
- De dierenarts gaat de 2de prik klaar maken. Deze wordt ook toegediend in de buik, op een locatie waar het rijk doorbloed is. Van deze prik voelt uw kat niks meer. De ademhaling en het hart stoppen na het toedienen van deze prik. Er kan soms nog een laatste zucht optreden of kleine stuiptrekkingen. Onze dierenarts zal u hierbij blijven begeleiden.
- Het hart wordt nog geausculteerd (beluisterd) om te controleren of het hart is gestopt.
- U kunt rechtstreeks contact opnemen met het crematorium/dierenambulance om de nazorg te regen naar uw eigen wens.
- Enkele dagen na de afspraak ontvangt u een overlijdensverklaring per email. Hiermee kunt u een eventuele verzekering stopzetten indien nodig.
Waarom inslapen aan huis?
Het thuis inslapen van uw kat verloopt vele malen rustiger dan in een kliniek. Er hoeft geen reismandje aan te pas te komen, er zijn geen vreemde geurtjes, gekke geluiden of een spannende omgeving. Uw kat kan gewoon lekker blijven liggen op zijn/haar vertrouwde plekje. Dat is uiteindelijk, wat uw kat na al die jaren trouwe dienst toch wel heeft verdiend?
Wat kost het inslapen van een kat aan huis?
De tarieven die wij hanteren voor het aan huis inslapen van uw kat zijn vele malen lager dan die van andere dierenklinieken die aan huis komen. In veel gevallen zijn wij zelfs voordeliger dan het inslapen in een dierenkliniek.
Euthanasie kat: | €214,95 |
De voordelen van inslapen aan huis
- Geen wachtkamers
- Geen stress van een vreemde omgeving
- Een liefdevolle begeleiding zoals u, en uw huisdier het verdienen!
Vertrouwde omgeving
De eigen geurtjes, geluiden en vertrouwde plek maken dat het inslapen een stuk rustiger verloopt voor u en uw huisdier.
Geduldige dierenartsen
Onze dierenartsen nemen alle tijd die u nodig heeft om afscheid te nemen. Zij hebben geen haast en zorgen voor een optimale begeleiding.
Rustige narcose
De narcosemiddelen die wij gebruiken zorgen dat uw huisdier rustig in slaap valt. Uw huisdier gaat niet braken. Eerst geven we de narcose, gevolgd door een inslaapmiddel.