Inslapen hond

Hoe gaat het inslapen van een hond

Het is een van de moeilijkste beslissingen die u voor uw hond zal moeten maken, de afspraak voor het inslapen. Als het moment bijna daar is, dan heeft u vaak een hoop vragen. Een daarvan is wellicht; hoe gaat het inslapen van een hond aan huis

 1. U ontvangt in de ochtend van het bezoek een sms met het tijdsvak waarin u de dierenarts kunt verwachten.
 2. Na een rustige kennismaking met onze dierenarts zal hij/zij wat vragen stellen en even kennis maken met uw hond
 3. In sommige gevallen kan een lichamelijk onderzoek nog van toegevoegde waarde zijn om de levenskwaliteit beter in te schatten, dit kan gewoon plaatsvinden op de vertrouwde plek van uw hond
 4. Onze dierenarts zal het gehele proces met u doornemen, in grote lijnen:
  1. Er wordt een slaapmiddel gegeven. Deze prik zal voornamelijk via het bloedvat of de bilspier worden toegediend. Onze dierenartsen schatten altijd per patient in wat de voorkeur heeft, zodat het zo min mogelijk stress oplevert voor uw hond. In veel gevallen zal uw hond niks doorhebben. Soms kan het toedienen van wat eten op het moment van de prik zorgen voor wat extra afleiding.
  2. Het slaapmiddel zal na seconden (via het bloedvat) of minuten (via de spier) gaan werken. Uw hond wordt rustiger en voelt zich even heel lekker, zal zijn kopje neerleggen en valt in een diepe slaap. De narcosemiddelen die wij gebruiken zorgen ervoor dat uw hond niet misselijk wordt. De dierenarts blijft u begeleiden bij dit proces over wat u kunt verwachten; de ogen blijven open, de tong kan uit bekje komen, uw hond kan gaan snurken en de ademhaling blijft doorgaan en het hart blijft kloppen.
  3. Uw hond is onder narcose en voelt geen pijn meer, ziet niet meer en hoort niks meer. Net als met een operatie.
  4. De dierenarts gaat de 2de prik klaar maken. Deze kan worden toegdiend via het bloedvat of via de buik. Van deze prik voelt uw hond niks meer. De ademhaling en het hart stoppen na het toedienen van deze prik. Er kan soms nog een laatste zucht optreden of kleine stuiptrekkingen. Onze dierenarts zal u hierbij blijven begeleiden.
  5. Het hart wordt nog geausculteerd (beluisterd) om te controleren of het hart is gestopt.
 5. U kunt vooraf/na het inslapen contact opnemen met het crematorium voor het ophalen van uw huisdier of met de dierenambulance in uw regio voor het vervoer naar een crematorium/destructie.
 6. Enkele dagen na de afspraak ontvangt u een overlijdensverklaring per email. Hiermee kunt u de hondenbelasting/verzekering stopzetten indien nodig.
Waarom inslapen aan huis?

Het thuis inslapen van uw hond verloopt vele malen rustiger dan in een kliniek. Er is geen sprake van vreemde geurtjes, gekke geluiden of een spannende omgeving. Uw hond kan blijven liggen op zijn/haar vertrouwde plekje. Dat is uiteindelijk, wat uw hond na al die jaren trouwe dienst toch wel heeft verdiend?

Wat kost het inslapen van een hond aan huis?

De tarieven die wij hanteren voor het aan huis inslapen van uw hond zijn vele malen lager dan die van andere dierenklinieken die aan huis komen. In veel gevallen zijn wij zelfs voordeliger dan het inslapen in een dierenkliniek.

Wat kost het inslapen van een hond aan huis?

Euthansie hond <20kg€239,50
Euthanasie hond 20-40kg€259,50
Euthanasie hond 40-60kg€279,50
Euthanasie hond 60-80kg€299,50
De voordelen van inslapen aan huis
 • Geen wachtkamers
 • Geen stress van een vreemde omgeving
 • Een liefdevolle begeleiding zoals u, en uw huisdier het verdienen
Menu