Inslapen aan huis

Een afscheid zoals uw huisdier het verdient

Waarom inslapen aan huis?

Voor veel huisdieren is een bezoek aan de dierenarts erg spannend. Het vervoer, de drukke wachtkamer en de vreemde omgeving maken het voor veel dieren een stressvolle gebeurtenis. 
Gelukkig kunnen we deze stressvolle momenten voorkomen. Onze dierenartsen komen bij u aan huis om uw huisdier rustig in te laten slapen. Gewoon in de eigen vertrouwde omgeving. Dat is wat u, en uw huisdier verdienen op dit moeilijke moment.

Onze dierenartsen

Het inslapen van een huisdier hoort bij het zorgen voor een huisdier. Onze dierenartsen zijn er om dieren te helpen, het liefst maken we ze beter.. maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Het inslapen van een huisdier is een bijzonder en emotioneel moment. Voor onze dierenartsen is het bijzonder dat ze de huisdieren en baasjes mogen helpen bij dit moeilijke moment. Samen met u zorgen ze ervoor dat het een afscheid wordt zoals u had gewenst voor uw huisdier. Onze ervaring maakt het dat wij u als de beste kunnen begeleiden in dit moeilijke proces, van het telefoongesprek tot aan het bezoek aan huis.

Hoe gaat het inslapen aan huis?

Tijdens het maken van de afspraak kunt u al uw vragen stellen. Bij het bezoek van de dierenarts aan huis is deze ruimte er ook altijd. Wij nemen u zoveel mogelijk mee in het hele proces en zullen stap voor stap vertellen wat er kan/gaat gebeuren. Nadat alles duidelijk is zal de dierenarts uw huisdier in slaap brengen met een prik. Deze prik kan in de spier, het bloedvat of in de buik (bij katten). Er is geen goed of fout, het is per patient afhankelijk welke toedieningsroute de voorkeur heeft. Na het geven van de injectie zal uw huisdier binnen seconden (via het bloedvat) of minuten (via de spier/buik) in slaap vallen. De medicatie die wij geven zorgen ervoor dat uw huisdier zich lekker voelt op het moment dat ze in slaap raken. Na het in slaap vallen/onder narcose gaan voelt uw huisdier geen pijn meer en krijgt niks meer mee van de omgeving. De dierenarts gaat vervolgens de 2de prik, met het inslaapmiddel, toedienen. Dit kan ook op verschillende manieren, via het bloedvat of de buik. Na het geven van het inslaapmiddel stopt de ademhaling en het hart vaak binnen seconden/minuten en zal uw huisdier inslapen.

Mogen andere dieren erbij zijn?

Dat mag zeker. Dieren nemen allemaal op hun eigen manier afscheid. In veel gevallen lijkt het voor ons alsof er niks gebeurd maar niemand weet wat dieren precies mee krijgen. Het is vrijwel altijd mogelijk dat ze in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Indien er onrust ontstaat dan is soms het advies om het andere dier even in een andere ruimte te doen.

Kan het vaak dezelfde dag nog?

Wij willen de tijd nemen voor onze afspraken, dit kan betekenen dat u niet altijd op dezelfde dag direct bij ons terrecht kan. U kunt uiteraard altijd contact opnemen als u dezelfde dag geholpen wilt worden zodat wij kunnen kijken of er plek is.

De voordelen van inslapen aan huis
  • Geen wachtkamers
  • Geen stress van een vreemde omgeving
  • Een liefdevolle begeleiding zoals u, en uw huisdier het verdienen
Menu